You are currently browsing the monthly archive for February 2009.

alhamdulillah my midsem exam is finally over….may the best outcome shine tru d light…[ntah ape yg aku merepek ntah]……kwangkwangkwang ;p

dh lme dh x jenguk blog ni..well mb i dun’t have anything to pour my heart out…i’ve been so content with my study, i forget anything else….hahhahha ye la tu, xde mknenye… tiap2 mlm asyik tgk utube BIG BANG ade lah…huahuahua abes tu, dh tensen2 study aku bkak la video big bang..bleh release tensen tau…so, my mind will be fresh n i can think clearly…..syoknyeeeeeeeeeee, aaaaaaaaaaaaa jiyong oppa!!!!!!!!!!!!! [still in lurv with him..;))))]

ermmmm, ape nak cter eak…haaaaaaa, meh aku buat rentetan peristwa sepanjang midsem dis week….

isnin;16/2/09

arini aku exam sosiologi & antropologi mknn kul 11 kt ktsn…so, untuk m’elakkn trafic yg x brape nak jam n nak make sure mke aku dh t’pampang kt depan dsg tu kul 10.45 aku pun g la K1 kul 9.30..naek taxi ngan kwnku yg comey lote..hahhahahha ;p ermmmm, arini x exam ngan dak course yg aku minat tu…xpe la…abaikn jer…jwb exam lbih pentg….seperti yg di jangka, exam smue esei, ngan penug tekunnye aku jwb soklan tu..x pandang tmpt laen dh..jwb gle bapak pnyer jwb…btul ntah x..aku maen tibai jer….hahhaha arap2 btul la….pnt weh jwb esei tu, nak pth tgn rsenye….mb ni 1st exam aku, so still b’kobar2 lg jawab…alhamdulillah…..

selasa;17/2/09

exam polisi pemakanan & sekuriti makann, kul 2.30 ptg kt k1…ermmm, zuhur msuk lmbt skrang ni…so nak g kul brape ni..pk pnyer pk..decide la g kul 12.15 naek bus ukm..then tumpng kt blik my fren kt k1 tu..thanx for let us stay @ ur room…u know who u are…hehehhehe ;p penat dh hafal polisi2 ni smue..dh la bnyk gler nak kne hafal..mintak2 la soklan die senang jer….pas solat zuhur..kami pun trun la tuk amek exam…dsg x bkak lg, so ape lg…last minute memorizing, wlaupun kau rse x brape nak msuk sgt..tp xpe la…hafal jer la pape yg ptut..nnti m’nyesal plak….tbe2…jeng..jeng…waaaaa, aku exam sme ngan dak tu…aku ape lg..b’bunga riang la kt hati ni..hahahhahahhaha manusia cm aku pun ade eak, nak exam still bleh pk bnde2 cmni…hahahhahah exam ni ok, bleh jwb gak eventho x brape nak ade confident tu…hehhehe abes exam g la cafe…then kt cafe tu, waaaaaaaaaa crush aku ade plak kt c2…ngah beli mknn…perghh….b’dbr gak jap…tp ble aku tgk2 blk mamat, ermmmm…crush aku dh ilang dh…dh xde feel tu…bgus r, aku pun bkn ske sgt…;p

rabu;18/2/09

exam amalan pemakanan komuniti, 8.30 pg kt k1….mak aih, arini exam pg plak…kne g awal ni…bgun pun kne awal gak…x ckup tidoooooo!!!!!!!!! xpe2, tido bleh cover….hehheheh pg ni aku bgun kul 5.30..awal gler, wlaupun aku rse xde la awal sgt tp tuk aku yg usually bgun 6.45 tuk solat sbuh kre awal la….ish2, kne ubah ni…x baek bgun lmbt…insyaAllah..akan di usahakn tuk bgun awal for solat sbuh…;))))))) aku pun kuar r umah kul 7 pg, gelap gler…cm mlm jer aku rse….jln pun lengang jer, x bnyk sgt kete…..arini pun anke bus ukm gak, mlas nak amek taxi…jimat duet ckit…. alhamdulillah exam ni bleh jwb….;))))

khamis;19/8/09

ni exam yg last skali…mlm td cm mlas gler nak study…nak hafal pun cm x msuk sgt…tp kne fight till d end….never give up half way!!!!!!!! hwaiting!!!!!!!!!!!! lg skali exam pagi kul 8.30 but  dis time kat tibe, fac..dekat jer…bleh g lmbt ckit tp bgun kne awal, sbb nak hafal nota….hahhahahhahah ;p sgt excited tuk paper ni sbb d last paper, pas ni bleh ronggeng!!!!!!!!!!! arini aku pkai bju yg aku pkai ari senin aritu, igtkn xde org perasan…aku masuk2 surau kt tibe jer dh ade org tgur…ermmm, xpe laaaaa…ngaku jer la, dh mmg kenyataan…hahhahhahhahah msuk exam, ok..x sempat nak plih tmpt duduk dh…duduk jer mne yg nmpk dlu….semakin aku jwb soklan tu, semakin semangat plak aku rse….huhuhuhu

mcm tu la mnggu exam aku….yeay!!!!!!!!!!!!!! exam dh abes….mintak2 result akn gempak for me n all my frens..insyaAllah…aminnnnnnnnn

ps;sok nak g genting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yeay!!!!!!!!!!! kne bgun awal…..asyik bgun awal jerrrrrr…xpe2..latihan…;))))))))

yum..yum....

yum..yum....

 

this is not my masterpiece....hehehhe ;p

this is not my masterpiece....hehehhe ;p

 

kt atas ni gmbar macaroni salad yg aku t’ingin nak buat skrang ni…8 Feb 2009;1857 ;))))

apsal la pelik2 aku pnyer keinginan skrang ni…mungkin ni pengaruh perut aku yg sdg lpar…mals gler nak trun beli mknn…last2 aku gak yg lapar…..perut pun dh nyanyi lagu keroncong..[nyanyi la perut, smpai esok pg kot bru aku mkn…sian perut…] ni la resepi yg aku jmpe kt tenet…cuba jgn x cbe….

Ingredients:

1 pound cups uncooked elbow macaroni
6 hard-cooked eggs, chopped
3 stalks celery, chopped
1 green or red bell pepper, chopped 
4 cups real mayonnaise
3 tablespoons prepared yellow mustard
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
1/2 teaspoon onion powder

Directions:

1. Bring a pot of lightly salted water to a boil. Add macaroni, and cook for 8 to 10 minutes, until tender. Drain, and set aside to cool.

2. In a large bowl, stir together the eggs, celery, and pepper.

3. In a small bowl, stir together the mayonnaise, mustard, pepper, salt and onion powder.

4. Combine in the bowl with the eggs and vegetables, and stir in macaroni until well blended.

5. Cover and chill for at least 1 hour before serving.

*apekejadahnye onion powder tu, i never heard of it eventhough aku ni ske gak la memasak..hahhah xpe, kte buang jer part tu from this recipe…sedap jugak kot nnti….huhuhuhu

suddenly i feel d urge to cook mac salad…pnyer la semangat aku google resipi bnde alah ni…senang jer nak buat rpenye…tp nak beli ingredient tu yg mlas tu..mb klau aku dh rjin nnti aku buat la salad ni….bleh x, exam mid sem is juz around d corner,aku plak tbe2 nak masak…apekejadahnye la aku ni…..study pun x abes lg…bnyk gler….xpe2, aku bleh buat….i’m gonna do my best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hwaiting!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*smbung blk study………………………..

8 Feb 09;1239…eh actually..last night..sooo, 7 Feb 09;mase x igt..aku t’jmpe la blog sorang mamat ni…aku dh lme dh sedar kewujudan mamat ni…dr aku 2nd year lg,tp xde la aku ske ke ade crush ke ape..besa2 jer…sbbnye mamt ni xde ciri2 yg aku ske…hahhahah tp die ni mmg klau t’serempak aku slalu perasan…die ni stylo yg amat tp ade la sdikit..ehem2…[xleh ckp, sensitif…hahhaha] tbe2 mlm td aku t’rse plak nak google nme die..so aku pun taip la..then aku pun jmpe plak blog die….pas bce blog die ni, waaaaaaaaaaaa aku sudah jatuh hati pada die…hahhahahahhahaha *aku ni x abes2 jatuh hati, tp x pernahnye stick…muhahhahaha ;p

besa la tu, aku ni cme manusia biasa, x dpt lari dr perasaan tu smue….hehhehehehe aku ske la bc blog die, best…die ni mengong2 ckit tp…..;))))))))))  pas bce blog die aku rse keinsafan m’jalar ke dlm tubuh aku ni…;))) [thanx to him] aku x tau die ni dh ade gf ke blum, tp aku rse cm dh ade..xpe la, b’untung gadis tu dpt die…. well, it’s just a crush, nothing more than that….it will past, like all my crushes b4… [i’m still waiting 4 d rite one….hahahhahahha]

selain mamt ni aku ade lg sorang crush…dh lme dh crush aku kt die…dh 5 buln dh, & stil going strong….d fire is stil burning…hahhahahahha 😉 yg ni bleh ckp, sbbnye x mungkin jd kenyataan…=(((( die ialah..jeng..jeng….. BIG BANG’S GDRAGON aka JI YONG shi….oppaaa saranghaeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!  makin aku tgk die,makin b’tmbh2 feeling aku kt die…die ni baek, lawak & humble….die x b’lagak..aku ske die…die lbih mementingkn karier member big bang yg laen drpd die pnyer sndri….mmg menepati lah cri2 lelaki idaman aku….if only there is a malay version of him….waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ji yong oppa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ji yong oppa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

saranghaeee!!!!!!!!!!!!

saranghaeee!!!!!!!!!!!!

*aku nak g tgk bunkface perform kt 4kl 28hb feb nnti..tp xde kwn la plak…dh la diorang pnyer performance abes lmbt…nak ajak sape ni…aaaaaaaaaaaaaa, xpe nnti aku try ajak kwn2 aku…klau ade rezki ade la…..*mintak2 la die nak g tmnkn aku tgk…..[full of hope..;))))]

note to myself; bleh jer minat artis ni tp jgn lpe ibadat pd Allah, bnykkn lah ibadat anda sebelum t’lmbt…insyaAllah, i will try my best…….;)))))

Ahad;1207 setelah penat study aku pun bkak la laptop aku..tgk2 tenet jap pastu hati aku t’bkak la plak nak bc paper on9….topik yg hangat arini ermmmm, mcm besa la..psal politik kt perak..dh lame dh berite ni…4 hari yg lepas kot die start hangat..pas 2 exco perak keluar PKR….pastu diorang sokong BN plak..then skrang ni BN b’kuasa la kt perak…BN pun buat la kerajaan bru kt perak tu…then as usual mesti la timbul x puas hati…pkr tu nak saman sultan la pe la..aku pun xtau bleh ke saman sultan……t’kjut aku ble tgk brite…for me sultan is like d person we respect….why don’t we all accept what is done & move on with our life…just be humble & accept it…if we right there will be time when truth will prevail….kadang2 aku nyampah tgk politician ni….canang sane canang sini psal agama la ape la..tp behaviour diorang x mcm ape yg diorang ckp..eeeeeeee geram btul!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku x phm, ape yg best sgt jd politician ni,..aku tgk asyik gaduh2 jer, pastu ckp x bak psal org laen..they will do anything to win…..pastu penyokong ni plak, sokoooonggggggg jerrrrrrrrr……smpai sanggup buat demonstrasi lg baling2 batu la btol la….kte kn manusia terpeljar, nape nak buat smue tu…x phm rrrrrrrrr……xbleh ke kte ni open minded ckit…pikir dlu b4 accepting sumthing..ni x juz b’coz we support that party, we think tat whatever they do is right..it’s not like that…we are all human, we make mistake….not everything they do is right and not everything the opponent party doing is wrong….Allah bg kte otak kn, kte pk la ape yg btul ape yg salah….

rite now i dun even know who i’m voting for…i used to know, & i’m pretty sure about which party i support mb it’s bcz of my family..but rite now i’m not so sure… all my fren thought i still rooting for d old party that i’m rooting for [well mb i’am..but i don’t know..] but now i now i think that i dun care who is in charge as long as they have d rakyat interest not their own interest…kadang2 aku pk, melayu kn majoriti kt malaysia ni..xleh ke kte smue ni bersatu…if we stick 2gether we can conquer anything…..don’t be a prisoner in our own country…..ya Allah, tlg la lindungi kami, semuga kami akan sntiasa hidup dlm kesejahteraan…aminnnnnnnnnn

DREAMS….

“it’s our dreams that keep us going forward”…kate2 ni aku bc ble aku ngah tgk video wonder girls:wishing on a star kt u tube…[020209;2131].

          Tbe2 ble aku bc ayat tu, aku rse sebak semacam..aku igtkn kat mak aku, ayah aku,kakak2 aku & my lil bro eventho he’s kinda annoying sumtimes….aku selalu b’mimpi.@ lebih tepat lg b’angan..ntah la, kadang2 ni syok jugak b’angan…tp klau kte asyik b’angan jer smue bnde x jadi…

rite now my dreams is:

1. jadikan jiyong my bf

2.dpt result gempak-segempak-gempaknye tuk mid sem nnti

3. aku kaya

4&5&6&7………bnyk la bnde yg aku angankn..beribu2 lemon..

tp bleh ke jd kenyataan??????!!!!! that’s a question that i’ve always ask myself everytime when i’m alone and thinking about my future….aku akn duduk diam, n merenung nun jauh ke sana & start thingking [in other word b’angan]..b’angan tu bleh tp make sure jadikn ia realiti!!!!!!! tp klau angan2 tu x logik xbleh gak kn…hehhehehheh  [

igt tu dillaJOE..exam ni pun dh dekat, jgn la asyik b’mimpi di siang hari jer…belajar la rjin2,jgn asyik tgk u tube jer [tp xleh r, kne tgk gak..klau x tgk rse semacam jer…i ‘ll miss my oppa =( ]

*ok, pasni b4 tgk u tube make sure ko dh abeskn satu topic lectures note..igt tu!!!!!!!!!!!

my inspiration...d reason i keep moving even if it's get soo hard sumtimes...=)

my inspiration...d reason i keep moving even if it's get soo hard sumtimes...=)