You are currently browsing the category archive for the ‘isu semasa’ category.

Ahad;1207 setelah penat study aku pun bkak la laptop aku..tgk2 tenet jap pastu hati aku t’bkak la plak nak bc paper on9….topik yg hangat arini ermmmm, mcm besa la..psal politik kt perak..dh lame dh berite ni…4 hari yg lepas kot die start hangat..pas 2 exco perak keluar PKR….pastu diorang sokong BN plak..then skrang ni BN b’kuasa la kt perak…BN pun buat la kerajaan bru kt perak tu…then as usual mesti la timbul x puas hati…pkr tu nak saman sultan la pe la..aku pun xtau bleh ke saman sultan……t’kjut aku ble tgk brite…for me sultan is like d person we respect….why don’t we all accept what is done & move on with our life…just be humble & accept it…if we right there will be time when truth will prevail….kadang2 aku nyampah tgk politician ni….canang sane canang sini psal agama la ape la..tp behaviour diorang x mcm ape yg diorang ckp..eeeeeeee geram btul!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku x phm, ape yg best sgt jd politician ni,..aku tgk asyik gaduh2 jer, pastu ckp x bak psal org laen..they will do anything to win…..pastu penyokong ni plak, sokoooonggggggg jerrrrrrrrr……smpai sanggup buat demonstrasi lg baling2 batu la btol la….kte kn manusia terpeljar, nape nak buat smue tu…x phm rrrrrrrrr……xbleh ke kte ni open minded ckit…pikir dlu b4 accepting sumthing..ni x juz b’coz we support that party, we think tat whatever they do is right..it’s not like that…we are all human, we make mistake….not everything they do is right and not everything the opponent party doing is wrong….Allah bg kte otak kn, kte pk la ape yg btul ape yg salah….

rite now i dun even know who i’m voting for…i used to know, & i’m pretty sure about which party i support mb it’s bcz of my family..but rite now i’m not so sure… all my fren thought i still rooting for d old party that i’m rooting for [well mb i’am..but i don’t know..] but now i now i think that i dun care who is in charge as long as they have d rakyat interest not their own interest…kadang2 aku pk, melayu kn majoriti kt malaysia ni..xleh ke kte smue ni bersatu…if we stick 2gether we can conquer anything…..don’t be a prisoner in our own country…..ya Allah, tlg la lindungi kami, semuga kami akan sntiasa hidup dlm kesejahteraan…aminnnnnnnnnn

Advertisements