mlm neh xtaw r aku nk buat pe….cm dh xde bnde jer nak buat…tp bnyk gler ekceli nak buat…kne study PSM, tido[aku dh ngantuk bangat neh]…sbbnye kau xtido lg is aku ngah tnggu kapersky neh abes scan computer aku…bru 75% & counting….aku dh ngantuk dh neh…xtaw r…. arini exam PS..aku rse sgt mengong & my spirit kinda down..coz everything i memorize didn’t come out…aku xtaw dh nak jwap pe…jwp jer la pape yg patut…bantai jer..aku goreng tp cm x tmbh garam & gule jer…so x ckup rse….;(((( i did my best, all i can do is pray for d best….

ermmmm, aku rse cm nak tkr blog r…neh cm x menarik..x seswai ngan jiwer aku yg kreatif neh…hahhahahha tgk r klau aku rjin aku tkr r…klau x, gne jer la pe yg ade…;p

arini akak aku offer nak belikn aku hp bru..tp di sbbkn aku sgt penat td pas exam..aku tlah menolak twrn tu…xpe2, jgn risau twrn tu sntiase di buke…haahha [i’m soooooo luckyyyyy!!!!!!!!!!…..weeeeeee~] tgk r sok cmne..aku dh x sbr nak ade hp bru neh…tp xde design bru r…aku ske laen dr yg laen…tp mb sbb ekonomi down, xde la hp design bru yg dikuarkn….tgk r cmne…ade rezki ade laaaaaaaaaa…….klau la exam PS neh pg…mmg sah2 aku akn merebut twrn tu tnpa b’fkir bnyk kali eventho isnin aku ade exam…huhuu *teruk btul manusia neh…;p

 

aku cm bosan r…xtaw nak buat peeeeeeeeeee…………..till next time…mb in a new blog host…who knows…wish me d best fo rmy exam…..;))))))))

 

aku ske memori aku buat kueh..xtaw nape…

eventho sgt penat [aku pernah pengsan ok time buat kueh]  tp aku sgt gembire….

skrang aku hepi gak, tp it’s not d same….i don’t know why???

 

time buat kueh rye...

time buat kueh rye...

 

 

..;))))

..;))))

Advertisements

i’ve wrap up my mind on d idea of doing my LI in Muar, & all of a sudden, dis afternoon my lctrr showed me dat i’ll be doing my LI in KLUANG… What???!!!!!!!!!!!!!! i dun’t even know what to say..my mind goes blank for a second & i feel like crying right there & right then…but i need to make things right, i cannot cry now….OMG, what i’m going to do…i’m gonna be all alone..i don’t even have place to stay…i have nobody in Kluang…OMG, please help me…i don’t know what to do….=(((((((((((

but luckily my lctrr see my sadness, she said she’ll try to ask whether Muar can take me or not…i think dis is just a misunderstanding..i don’t even ask for kluang..how can they give me kluang…OMG!!!!!!! Oh, How I hope Muar take me…please, if not i don’t know what to do…i’m just praying sooo hard right now…i don’t even tell my mom yet, i keep holding on to a piece of hope dat i will be doing my LI in Muar…i don’t want to trouble her….Mak..cmne ni mak…. =(((((((((((

i keep crying but i know crying is not gonna help me solve dis problems.. beside i need to study..my exam is juz around d corner…ya Allah, tlg la kuatkan hati ini…tlg la hambamu ini melalui dugaanMu ini…insyaAllah…i need to make my family proud, so dat they’ll feel all their sacrifice are worth it….they’ve sacrifice so much for me………rite now, u need to focus on ur study!!!!!!! things will happen the way it supposed to be..there’s always silver lining behind dark clouds….

27-28 March aritu aku g attend Nutrition Scientific Conference (NSM) kt crown plaza…dis is my 1st time attending dis event & it was very1000x enjoyfull….dpt mcm brg free…huahuahua ;p apart from all d stuff i got, i also take away alot of knowledge to improve Malaysian towards better nutrition..i got so many goal after attending it, & it make my determination stronger to make a difference in dis world….;))))

“7.30 taw” tu adelah wktu aku n nime b’jnji ngan frah n dayah tuk jmpe kt monorail chowkit…1st day tu aku n nime t’lewat bgun…xde mknenye 7.30..pdahal mlm tu nime b’iye2 7.30 jmpe kt chow kit, jgn lmbt tau…huahuahuau jnji 7.30 tp aku bgun kul 7.15..xde mknenye aku akan siap kul 7.30..aku ni dh la lmbt bersiap…so, t’pksa la dayah n frah tnggu kt chow kit tu smpai kterang smpai…hehheh sori ye…;p soknye pun sme gak, janji 7.30 tp kterang smpai 7.45…ok la tu kn, xde lmbt sgt cm 1st day tu…hehheehhe

mmg best la knferens ni, mcm2 ade…mknnn die pun sedap2…mmg satisfied la eventho kne byr rm100 tuk msuk knferens ni..every penny worth spend..;)))

 dayah n me n nirwana ballroom

nime, frah n me dlm dwn mkn..nyumnyum

nime, frah n me dlm dwn mkn..nyumnyum

 

with kak nita..

with kak nita..

 

lastly nak promote nutrition month dat will be launching dis april…rmai2 la meriahkn launching ni….towards a better nutrition for all…do your part..;)))))

NUTRITION MONTH MALAYSIA- Healthy Children Healthier Nation

NUTRITION MONTH MALAYSIA- Healthy Children Healthier Nation

i’ve been very100x bz for d last few weeks..got a lot of things need to be done….aaaaaaaaaaaaaaa, i’m praying for it all to finish….cannot wait…i’ve never feel dis bz in my entire life…huhuhhu lbih2 la plak…tp siyesly bz gler..nak update blog pun mlas…tu yg dh lme xde post bru….tired~

but as usual, eventho aku ni bz yg amat still ade mse lg tuk beronggeng..huhauhahua ;p besa la kn tuk release tension..klau x beronggeng bleh meletup emosi aku nnti….
tanggal 13 Mac 2009 aku sekali lagi telah pergi ke genting..waaaaaaaaaa, sronok gler nite b4 nak g tu..aku dh bygkn aku maen sgala mcm…tup2 aku bgun pg tu..ujan yg amat lebat…hati dh cdih dh….still praying hard for d rain to stop…but it didn’t..smpai kt genting pun still ujan lg, tp x selebat kt kl la, ujan renyai2 jer..so kterang pun maen la indoor dlu..nsb baek la ptg tu cuaca cerah, alhamdulillah…smuenye dpt maen ngan selamat…huhuhuh nak di jadikn cter..tket bus blk kami kul 9 mlm..so kterang pun decide naek skyway then tnggu bus kt bwh..rpe2nye..bus t’akhir kt bwh tu is 8.30!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, cmne nak buat ni..mke sorang2 pucat gler..di tmbh2 ngan pak cik taxi yg jahat tu, asyik push2 kterang sruh naek taxi die…gler nak naek taxi die!! jauh kot…rm100 melayang bgitu sjer..nak naek genting blk tuk amek bus kul 9 mlm mmg dh x smpt dh….cmne ni..cmne ni…!!!!!!! tbe2 kterang pun pk, [ekceli nab n nime yg b’pk, aku xleh pk dh..blank abes…cuak gler] xpe kte amek la bus kul 10, mb mlm ni x rmai org sgt, so bleh la naek bus tu…ngan harpn bus kul 9 mlm x gerak lg, wlaupun kami tau it’s impossible..kterang pun naek la skyway blk…. trun naek trun naek genting jer la mlm tu…huhuhu nsb baek la abg skyway tu baek hati, bg kami naek skyway free.mb die nmpk mke kami yg dh pucat lesi ni..kesian kot…huhuhu thru all d chaos, akhirnye kami selamat smpai ke KL…alhamdulillah……it’s a good & scary experience altogether…:)))

nab,me & nime in skyway...

nab,me & nime in skyway...

 

in 4D motion...best2x....

in 4D motion...best2x....

space shot!!!!!!! best gler...;))

space shot!!!!!!! best gler...;))

best r g genting, but after dis xmo g lg kot..dh puas..hehheheh ;))))

then, 18/3/2009 aku n nime jmpe ngan adik2 ldk sbpi Temerloh…almaklum la pas amek result spm..so, kami sbg akak2 yg baek g la jmpe diorang [& dh jmpe tu blnje la mkn2 skali..huhuhu]….lme dh x jmpe, selama ni call n sms jer…sronok btul ble adik2 tu call kterang…semoga silaturrahim ini akn b’kekalan selamanye….;)))))) akak doakn korang berjaya m’cpai ape yg korang impikn..insyaAllah….;)))

haafiy & anis..;)))

haafiy & anis..;)))

then after jmpe adik2 tu, aku n nime pun decide la nak tgk muvie tp slot ptg smue dh pnuh…tnggl mlm jer…kterang cm mls nak tgk mlm, tp pas pk2…n keinginan nak tgk tu m’buak2..kterang pun tgk jer…muvie abes kul 11..kterang pun dh riso2 ni nak blk..tabahkn jer la ati..smpai kt stesen kami, kterang pun trun la monorail tu….kterang pun jln la blk…tp apekah malangnye nsb kami, aaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!1 ade gigolo kjar…tidak!!!!!!!!!! tkut2….nsb baek xde pape yg x baek berlaku…..tp tkutnye, hnye Tuhan yg tau….kterang jln pnye la cpt tuk smpai umah ni…..lega sgt ble dh smpai umah….minatk2 x jadi la bnde cmni lg…xmo!!!!!!!!!! sungguh trauma tuk lalu di jln tu lg…aaaaaaaaaaaaaaa~

bz..bz….31/3- inervensi JKR : antar report SAP, POLISI, Projek Komuniti…bnyk gler keje…70% to finish line…..hwaiting!!!!!!!!!!!!!!! ;))))))))

d last weekend is soooooo syok…huhuhu b’coz my fren from secondary school come to visit me in KL….ni pun x di rncg…tbe2 time ngah ym, dis plan juz happen by itself & i;m sooo happy dat it did..if not, i wouldn’t have experienced all those thing….hauhuahuahu [cm exeggrate jer…hehehehe] jumaat aritu kwn aku yg kt uitm, myra dtg..so aku pun amek la die kt stesen monorail titiwngsa. Nak di jadikn citer, hp aku rosak la plak ari rbu aritu..so, org mmg xleh contact aku…aku pun dh susah ati ni…cmne nnti klau diorang trun kl, aku xde hp..cmne nak contact ni….mcm2 cre la aku gne…one of it is, aku bg no tepon kwn aku yg comey ni…nime..makasehnye nime & sori klau ade susahkn ko..hehehh [aku selalu kutuk hp die, agaknye ni blsn kot…hahhahaha ;p] ok2 ckup psal hp aku yg mengong tu….[really hoping dat i can buy new hp…hihihi ;)))]

then after amek myra, kterang g la K1, nak tdo blik dyh la ktekn…huhuhu mlm jumaat tu aku tido tas lntai jubin yg amat sejuk..tp xpe la, aku mmg ske sejuk2 pun…hauhauhua kterang pun plan la nak g mne sbtu tu….xyah lme2 bncg, aku sbut “kte g cosmo world nak???’ smue org trus stuju..aku ape lg, b’hati riang la…sbb aku mmg dh lme nak g…aku ni ske advnture….hauhauhuahua ;p then janji ngan kwn aku sorang lg, jmpe kt times…janji jmpe kul 10. alih2 kwn aku si jahtoji ni, bru bgun kul 10…ermmm, aku mmg dh agak dh…jahtoji mmg cmtu..hehheheh [maen2 jer…;p]

aku n myra pun sme gak cm jahtoji, lmbt bgun…hehhehe kul 9.30 bru bgun…xpe la, same2 bgun lewat, xde la org mrh sgt…huhuhuhu kul 11 aku,myra & dayah b’tolak ke time square….smpai jer kt times, perut lpar la plak..tp pas ni nak maen cosmo world, nnti muntah plak…ermmmm, cmne ni…solutionnye, kami mkn roti jer…abes jer mkn, jahtoji pun smpai..akhirnyeeeeeeeeeeee…..then, kterang enjoyyyyy!!!!!!!!

spinning orbit....ok jer, xde la tkut sgt..huhu

spinning orbit....ok jer, xde la tkut sgt..huhu

 

syok gler...tp seram la, so many thoughts go thru ur mind...best!!!!!

syok gler...tp seram la, so many thoughts go thru ur mind...best!!!!!

 

izzy dizzy..ok la....

izzy dizzy..ok la....

 

DNA mixer...cm kne blender jer rsenye...huahuahua

DNA mixer...cm kne blender jer rsenye...huahuahua

then after dh maen bnde2 ni smue…prut yg dh lapor lg td ni kne isi….tp b4 tu solat dlu…huhuhu after solat mkn la kt shabu2..best + knyg gler….mmg berbaloi r…..best2…tq to my frens yg introduce shabu shabu ni kt aku…hehhehe

pas mkn2 g jln2, jahtoji ni nak beli bju yg myra plak nak beli kasut tp cdih kt times xde vincci @ nose..so x jadi la die beli ksut….die t’beli bju plak..jadi la tu…huhuhu mlm tu kterang kne blk b4 8.30 sbb nak tgk bunkface kt K1..time dh cntik jer, kul 8.00 kterang naek monorail, bajet smpat la kn smpai K1 kul 8.30 tup..tup..monorail plak rosak..haish..hncur hrpan…byg2 bunkface pun aku x dpt tgk…aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! tensen2…..apsal la monorail ni buat hal…tp nsb baek la group rosin tu best…rse b’bloi la gak..tp xdpt amek gmbo ngan artis…sbbnye kami malu..hahhahhahahahah

dat is my weekend….syok gler!!!!!!!! laen kali kte kumpul lagi eh, pnggil rmai2…satu kg kte pnggil..hahhahhahha ;)))))))))))

pas exam aritu kn aku kte nak g gntng…ermmmm, alhamdulillah jadi & aku dh selmat maen smue bnde yg kt gnting tu..pergh, pntnye toksah ckp la…mmg penat….aku tido 12 jam….tp still penat lg…hahhah agaknye t’lbih tido kot…huhuhuhu best gler gnting eventhough 2 org jer yg g, mmg best!!!!!!!!!!….tp satu jer aku cdih, sbb aku x dpt msuk snow world…uwaaaaaaaa, nak msuk snow world….nak men salji..aaaaaaaaaaaa, cdih yg amat..;(((((

goin' up & up to genting....lalalla~

goin' up & up to genting....lalalla~

 

inside d cabel car....tkut gak...huhuhu

inside d cabel car....tkut gak...huhuhu

 

d 1st ride....weeeeee~

d 1st ride....weeeeee~

 

kajang fume ride....basah abes r...tp syok gler..;))

kajang fume ride....basah abes r...tp syok gler..;))

 

Yuh-ba-sae-yo... Yuh-ba-sae-yo????

Yuh-ba-sae-yo... Yuh-ba-sae-yo????

 

merry go round...tp x bsr cm cter korea pun...;p

merry go round...tp x bsr cm cter korea pun...;p

 bnyk lgi ride kami naek,  tp xleh nak tnjuk smue…huhuhu cnclusionnye, genting mmg syok…& aku akn g lagi skali…huahuahua

alhamdulillah my midsem exam is finally over….may the best outcome shine tru d light…[ntah ape yg aku merepek ntah]……kwangkwangkwang ;p

dh lme dh x jenguk blog ni..well mb i dun’t have anything to pour my heart out…i’ve been so content with my study, i forget anything else….hahhahha ye la tu, xde mknenye… tiap2 mlm asyik tgk utube BIG BANG ade lah…huahuahua abes tu, dh tensen2 study aku bkak la video big bang..bleh release tensen tau…so, my mind will be fresh n i can think clearly…..syoknyeeeeeeeeeee, aaaaaaaaaaaaa jiyong oppa!!!!!!!!!!!!! [still in lurv with him..;))))]

ermmmm, ape nak cter eak…haaaaaaa, meh aku buat rentetan peristwa sepanjang midsem dis week….

isnin;16/2/09

arini aku exam sosiologi & antropologi mknn kul 11 kt ktsn…so, untuk m’elakkn trafic yg x brape nak jam n nak make sure mke aku dh t’pampang kt depan dsg tu kul 10.45 aku pun g la K1 kul 9.30..naek taxi ngan kwnku yg comey lote..hahhahahha ;p ermmmm, arini x exam ngan dak course yg aku minat tu…xpe la…abaikn jer…jwb exam lbih pentg….seperti yg di jangka, exam smue esei, ngan penug tekunnye aku jwb soklan tu..x pandang tmpt laen dh..jwb gle bapak pnyer jwb…btul ntah x..aku maen tibai jer….hahhaha arap2 btul la….pnt weh jwb esei tu, nak pth tgn rsenye….mb ni 1st exam aku, so still b’kobar2 lg jawab…alhamdulillah…..

selasa;17/2/09

exam polisi pemakanan & sekuriti makann, kul 2.30 ptg kt k1…ermmm, zuhur msuk lmbt skrang ni…so nak g kul brape ni..pk pnyer pk..decide la g kul 12.15 naek bus ukm..then tumpng kt blik my fren kt k1 tu..thanx for let us stay @ ur room…u know who u are…hehehhehe ;p penat dh hafal polisi2 ni smue..dh la bnyk gler nak kne hafal..mintak2 la soklan die senang jer….pas solat zuhur..kami pun trun la tuk amek exam…dsg x bkak lg, so ape lg…last minute memorizing, wlaupun kau rse x brape nak msuk sgt..tp xpe la…hafal jer la pape yg ptut..nnti m’nyesal plak….tbe2…jeng..jeng…waaaaa, aku exam sme ngan dak tu…aku ape lg..b’bunga riang la kt hati ni..hahahhahahhaha manusia cm aku pun ade eak, nak exam still bleh pk bnde2 cmni…hahahhahah exam ni ok, bleh jwb gak eventho x brape nak ade confident tu…hehhehe abes exam g la cafe…then kt cafe tu, waaaaaaaaaa crush aku ade plak kt c2…ngah beli mknn…perghh….b’dbr gak jap…tp ble aku tgk2 blk mamat, ermmmm…crush aku dh ilang dh…dh xde feel tu…bgus r, aku pun bkn ske sgt…;p

rabu;18/2/09

exam amalan pemakanan komuniti, 8.30 pg kt k1….mak aih, arini exam pg plak…kne g awal ni…bgun pun kne awal gak…x ckup tidoooooo!!!!!!!!! xpe2, tido bleh cover….hehheheh pg ni aku bgun kul 5.30..awal gler, wlaupun aku rse xde la awal sgt tp tuk aku yg usually bgun 6.45 tuk solat sbuh kre awal la….ish2, kne ubah ni…x baek bgun lmbt…insyaAllah..akan di usahakn tuk bgun awal for solat sbuh…;))))))) aku pun kuar r umah kul 7 pg, gelap gler…cm mlm jer aku rse….jln pun lengang jer, x bnyk sgt kete…..arini pun anke bus ukm gak, mlas nak amek taxi…jimat duet ckit…. alhamdulillah exam ni bleh jwb….;))))

khamis;19/8/09

ni exam yg last skali…mlm td cm mlas gler nak study…nak hafal pun cm x msuk sgt…tp kne fight till d end….never give up half way!!!!!!!! hwaiting!!!!!!!!!!!! lg skali exam pagi kul 8.30 but  dis time kat tibe, fac..dekat jer…bleh g lmbt ckit tp bgun kne awal, sbb nak hafal nota….hahhahahhahah ;p sgt excited tuk paper ni sbb d last paper, pas ni bleh ronggeng!!!!!!!!!!! arini aku pkai bju yg aku pkai ari senin aritu, igtkn xde org perasan…aku masuk2 surau kt tibe jer dh ade org tgur…ermmm, xpe laaaaa…ngaku jer la, dh mmg kenyataan…hahhahhahhahah msuk exam, ok..x sempat nak plih tmpt duduk dh…duduk jer mne yg nmpk dlu….semakin aku jwb soklan tu, semakin semangat plak aku rse….huhuhuhu

mcm tu la mnggu exam aku….yeay!!!!!!!!!!!!!! exam dh abes….mintak2 result akn gempak for me n all my frens..insyaAllah…aminnnnnnnnn

ps;sok nak g genting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yeay!!!!!!!!!!! kne bgun awal…..asyik bgun awal jerrrrrr…xpe2..latihan…;))))))))

yum..yum....

yum..yum....

 

this is not my masterpiece....hehehhe ;p

this is not my masterpiece....hehehhe ;p

 

kt atas ni gmbar macaroni salad yg aku t’ingin nak buat skrang ni…8 Feb 2009;1857 ;))))

apsal la pelik2 aku pnyer keinginan skrang ni…mungkin ni pengaruh perut aku yg sdg lpar…mals gler nak trun beli mknn…last2 aku gak yg lapar…..perut pun dh nyanyi lagu keroncong..[nyanyi la perut, smpai esok pg kot bru aku mkn…sian perut…] ni la resepi yg aku jmpe kt tenet…cuba jgn x cbe….

Ingredients:

1 pound cups uncooked elbow macaroni
6 hard-cooked eggs, chopped
3 stalks celery, chopped
1 green or red bell pepper, chopped 
4 cups real mayonnaise
3 tablespoons prepared yellow mustard
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
1/2 teaspoon onion powder

Directions:

1. Bring a pot of lightly salted water to a boil. Add macaroni, and cook for 8 to 10 minutes, until tender. Drain, and set aside to cool.

2. In a large bowl, stir together the eggs, celery, and pepper.

3. In a small bowl, stir together the mayonnaise, mustard, pepper, salt and onion powder.

4. Combine in the bowl with the eggs and vegetables, and stir in macaroni until well blended.

5. Cover and chill for at least 1 hour before serving.

*apekejadahnye onion powder tu, i never heard of it eventhough aku ni ske gak la memasak..hahhah xpe, kte buang jer part tu from this recipe…sedap jugak kot nnti….huhuhuhu

suddenly i feel d urge to cook mac salad…pnyer la semangat aku google resipi bnde alah ni…senang jer nak buat rpenye…tp nak beli ingredient tu yg mlas tu..mb klau aku dh rjin nnti aku buat la salad ni….bleh x, exam mid sem is juz around d corner,aku plak tbe2 nak masak…apekejadahnye la aku ni…..study pun x abes lg…bnyk gler….xpe2, aku bleh buat….i’m gonna do my best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hwaiting!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*smbung blk study………………………..

8 Feb 09;1239…eh actually..last night..sooo, 7 Feb 09;mase x igt..aku t’jmpe la blog sorang mamat ni…aku dh lme dh sedar kewujudan mamat ni…dr aku 2nd year lg,tp xde la aku ske ke ade crush ke ape..besa2 jer…sbbnye mamt ni xde ciri2 yg aku ske…hahhahah tp die ni mmg klau t’serempak aku slalu perasan…die ni stylo yg amat tp ade la sdikit..ehem2…[xleh ckp, sensitif…hahhaha] tbe2 mlm td aku t’rse plak nak google nme die..so aku pun taip la..then aku pun jmpe plak blog die….pas bce blog die ni, waaaaaaaaaaaa aku sudah jatuh hati pada die…hahhahahahhahaha *aku ni x abes2 jatuh hati, tp x pernahnye stick…muhahhahaha ;p

besa la tu, aku ni cme manusia biasa, x dpt lari dr perasaan tu smue….hehhehehehe aku ske la bc blog die, best…die ni mengong2 ckit tp…..;))))))))))  pas bce blog die aku rse keinsafan m’jalar ke dlm tubuh aku ni…;))) [thanx to him] aku x tau die ni dh ade gf ke blum, tp aku rse cm dh ade..xpe la, b’untung gadis tu dpt die…. well, it’s just a crush, nothing more than that….it will past, like all my crushes b4… [i’m still waiting 4 d rite one….hahahhahahha]

selain mamt ni aku ade lg sorang crush…dh lme dh crush aku kt die…dh 5 buln dh, & stil going strong….d fire is stil burning…hahhahahahha 😉 yg ni bleh ckp, sbbnye x mungkin jd kenyataan…=(((( die ialah..jeng..jeng….. BIG BANG’S GDRAGON aka JI YONG shi….oppaaa saranghaeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!  makin aku tgk die,makin b’tmbh2 feeling aku kt die…die ni baek, lawak & humble….die x b’lagak..aku ske die…die lbih mementingkn karier member big bang yg laen drpd die pnyer sndri….mmg menepati lah cri2 lelaki idaman aku….if only there is a malay version of him….waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ji yong oppa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ji yong oppa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

saranghaeee!!!!!!!!!!!!

saranghaeee!!!!!!!!!!!!

*aku nak g tgk bunkface perform kt 4kl 28hb feb nnti..tp xde kwn la plak…dh la diorang pnyer performance abes lmbt…nak ajak sape ni…aaaaaaaaaaaaaa, xpe nnti aku try ajak kwn2 aku…klau ade rezki ade la…..*mintak2 la die nak g tmnkn aku tgk…..[full of hope..;))))]

note to myself; bleh jer minat artis ni tp jgn lpe ibadat pd Allah, bnykkn lah ibadat anda sebelum t’lmbt…insyaAllah, i will try my best…….;)))))

Ahad;1207 setelah penat study aku pun bkak la laptop aku..tgk2 tenet jap pastu hati aku t’bkak la plak nak bc paper on9….topik yg hangat arini ermmmm, mcm besa la..psal politik kt perak..dh lame dh berite ni…4 hari yg lepas kot die start hangat..pas 2 exco perak keluar PKR….pastu diorang sokong BN plak..then skrang ni BN b’kuasa la kt perak…BN pun buat la kerajaan bru kt perak tu…then as usual mesti la timbul x puas hati…pkr tu nak saman sultan la pe la..aku pun xtau bleh ke saman sultan……t’kjut aku ble tgk brite…for me sultan is like d person we respect….why don’t we all accept what is done & move on with our life…just be humble & accept it…if we right there will be time when truth will prevail….kadang2 aku nyampah tgk politician ni….canang sane canang sini psal agama la ape la..tp behaviour diorang x mcm ape yg diorang ckp..eeeeeeee geram btul!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku x phm, ape yg best sgt jd politician ni,..aku tgk asyik gaduh2 jer, pastu ckp x bak psal org laen..they will do anything to win…..pastu penyokong ni plak, sokoooonggggggg jerrrrrrrrr……smpai sanggup buat demonstrasi lg baling2 batu la btol la….kte kn manusia terpeljar, nape nak buat smue tu…x phm rrrrrrrrr……xbleh ke kte ni open minded ckit…pikir dlu b4 accepting sumthing..ni x juz b’coz we support that party, we think tat whatever they do is right..it’s not like that…we are all human, we make mistake….not everything they do is right and not everything the opponent party doing is wrong….Allah bg kte otak kn, kte pk la ape yg btul ape yg salah….

rite now i dun even know who i’m voting for…i used to know, & i’m pretty sure about which party i support mb it’s bcz of my family..but rite now i’m not so sure… all my fren thought i still rooting for d old party that i’m rooting for [well mb i’am..but i don’t know..] but now i now i think that i dun care who is in charge as long as they have d rakyat interest not their own interest…kadang2 aku pk, melayu kn majoriti kt malaysia ni..xleh ke kte smue ni bersatu…if we stick 2gether we can conquer anything…..don’t be a prisoner in our own country…..ya Allah, tlg la lindungi kami, semuga kami akan sntiasa hidup dlm kesejahteraan…aminnnnnnnnnn